Lajmet
 • 17.05.2017

  Konferenca përmbyllëse “Edukimi për Ndërmarrësi”

  Qendra për Arsim e Kosovës -KEC, organizoi Konferencën përmbyllëse "Edukimi për Ndërmarrësi" në kuadër të projektit për Ndermarrësi, projekt i KulturKontak Austria dhe Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë. Në konferencë u shpalosën të arriturat e këtij projekti dhe njëkohësisht u bë edhe certifikimi i trajnerëve dhe pjesëmarrësve të këtij…

  Lexo më shumë

 • 22.02.2017

  Aktiviteti në Malet e Sharrit në kuadër të projektit “KOSOVISION CONTEST”

  Në kuadër të projektit "KOSOVISION CONTEST", është duke u realizuar aktiviteti i shpërblimit të rastësishëm në Malet e Sharrit. Këtë vit, patën fatin që një aktivitet të tillë ta fitojnë shkolla “Dardania”, Prishtinë me mësuesen Fatmire Berisha dhe shkolla “Naim Frashëri”, Podujevë me mësuesen Remzije Mehmeti. Aktivitete të shumta po…

  Lexo më shumë

 • 12.02.2017

  Në kuadër të projektit “EU-SIMRAES II” po mbahen 2 grupe të trajnimit “Edukimi për të Drejtën Shoqërore (EDSh)”

  Në kuadër të projektit "EU-SIMRAES II" po mbahen 2 grupe të trajnimit “Edukimi për të Drejtën Shoqërore (EDSh) për mësimdhënës dhe prindër të nxënësve të komuniteteteve rom, ashkali dhe egjiptian. Pjesëmarrësit janë stafi nga qendrat mësimore, mësimdhënës dhe prindër nga komuna e Prizrenit dhe Gjakovës. Përgjatë katër ditëve të këtij…

  Lexo më shumë

 • 06.02.2017

  nënshkruhen marrëveshjet dhe kontratat me mësimdhënësit fitues Në kuadër të projektit “Kosovision Contest”

  Në kuadër të projektit Kosovision Contest, kanë filluar takimet me mësimdhënësit fitues të këtij raundi. Në këto takime nënshkruhen marrëveshjet dhe kontratat me mësimdhënësit fitues. Në fund të javës tjetër, të gjithë mësimdhënësit të marrin grantet dhe të fillojnë me realizimin e projekteve në shkollat e tyre. Ndërkaq, monitorimi i…

  Lexo më shumë

 • 25.01.2017

  Kryetari i Komunës së Prizrenit, z. Ramadan Muja, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e projektit “KEEN”

  Kryetari i Komunës së Prizrenit, z. Ramadan Muja, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e projektit “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim" për të biseduar lidhur me hartimin e Planit Zhvillimor për Arsim 2017-2021 në Komunën e Prizrenit. Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim - KEEN është projekti…

  Lexo më shumë

 • 25.01.2017

  Filluan trajnimet e mësimdhënësve për fazën e dytë të projektit “Kosovision Contest”

  Në kuadër të projektit "Kosovision Contest", kanë filluar trajnimet e mësimdhënësve të cilët vazhdojnë realizimin e projekteve të tyre në shkolla, si fazë e dytë e projektit. Mësimdhënësit po marrin njohuritë e duhura mbi realizimin e projekteve dhe plotësimin e projekt propozimeve. Këto projekt propozime do të shqyrtohen nga ekipi…

  Lexo më shumë

 • 25.01.2017

  Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit në mes të Komunës së Ferizajit dhe “KEEN”

  Kryetari i Komunës së Ferizajit, z. Muharrem Sfarqa, ka nënshkruar marrëveshjet e bashkëpunimit në mes të Komunës së Ferizajit dhe “Rrjetit të Kosovës për Arsim dhe Punësim" për dy projekte në fushën e arsimit dhe përfshirjen e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian në Komunën e Ferizajit. Qëllimi i këtyre marrëveshjeve…

  Lexo më shumë

 • 24.01.2017

  Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit në mes të Komunës së Prishtinës dhe “KEEN”

  Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, nënshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit në mes të Komunës së Prishtinës dhe Rrjetit të Kosovës për Arsim dhe Punësim (KEEN). Marrëveshja synon hartimin e planin pesëvjeçar për arsim në Prishtinë, 2017-2021. Ky plan do të hartohet nga një ekip i specializuar, i përbërë nga…

  Lexo më shumë

 • 17.01.2017

  Ceremonia e dhënies së bursave në kuadër të projektit “EU-SIMRAES 2”

  Sot, në praninë e ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), z. Arsim Bajrami, përfaqësuesit nga zyra e BE-së në Kosovë, Libor Chlad dhe partnerëve tjerë, u mbajt ceremonia e dhënies së bursave për nxënësit e shkollave të mesme të larta të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian. Programi i bursave…

  Lexo më shumë