Lajmet
 • 23.08.2018

  Filloi Shkolla Verore, e organizuar në kuadër të Programit ASSET

  Sot në Gjimnazin "Xhevdet Doda" filloi Shkolla Verore, e organizuar në kuadër të Programit të USAID Kosovo "Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt" (ASSET). Gjatë këtyre dy ditëve, nxënësit dhe mësimdhënësit do të marrin pjesë në aktivitete të ndryshme si: elektronikë, edukim për media, ndërmarrësi, teknologji muzikore dhe debat për përdorimin e…

  Lexo më shumë

 • 02.08.2018

  Programi ASSET zgjeron aktivitetet edhe në dy shkolla të tjera

  Nga sot, programi i USAID-it After School Support for Teens -ASSET do të zgjerojë aktivitetet edhe në gjimnazet “Xhavit Ahmeti” në Gjilan dhe “Gimnazija” në Kamenicë, në të cilat do të themelohen Qendrat për Karrierë dhe Ndërmarrësi. Ky bashkëpunim me komunat do t’u mundësojë mësimdhënësve dhe nxënësve të zhvillojnë aktivitete…

  Lexo më shumë

 • 26.07.2018

  “Këndet e ëndrrave”

  “Kjo video është një tregim i disa vullnetarëve që krijojnë ambiente të punës të pajisura me mjete të nevojshme pune të quajtura “Këndet e ëndrrave”. Këto kënde të krijuara në shtëpitë e fëmijëve të vegjël u ndihmojnë  atyre për të mësuar dhe bërë detyrat e shtëpisë. https://youtu.be/4vtxYDy8bwo Projekti është realizuar…

  Lexo më shumë

 • 28.06.2018

  Konferenca “Mësimdhënia digjitale – Perspektiva e së ardhmes”

  Sot, u mbajt Konferenca “Mësimdhënia digjitale – Perspektiva e së ardhmes” në kuadër të projektit “Më mëso mua” (School Me). Qendra për Arsim e Kosovës-KEC në bashkëpunim me partnerë për 2 vite ka pilotuar zbatimin e projektit “Më mëso mua” në 23 shkolla në mbarë Kosovën. Arritjet në zbatimin e…

  Lexo më shumë

 • 26.06.2018

  Lidhja e Shkollave me Biznese në kuadër të ASSET

  Në kuadër të Programit të financuar nga USAID “Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt - ASSET” filloi zbatimi i aktivitetit “Lidhja e Shkollave me Biznese”. Donika Gjini dhe Vlera Muhaxhiri janë nxënëset e para nga Gjimnazi "Hajdar Dushi" në Gjakovë, të cilat janë duke kryer një hulumtim me të rinjtë e…

  Lexo më shumë

 • 21.06.2018

  Konferenca përmbyllëse e projektit “Parandalimi i dhunës ndaj fëmijëve”

  Konferenca përmbyllëse e projektit “Parandalimi i dhunës ndaj fëmijëve” ku po bëhet prezantimi i rezultateve të projektit dhe rekomandimeve për hapat e mëtutjeshëm në këtë sektor. Gjatë konferencës grupet e nxënësve të ndërmjetësimit të shkollave përfituese të projektit prezantuan projektet e tyre. Qendra për Arsim e Kosovës – KEC dhe forumZFD…

  Lexo më shumë

 • 01.06.2018

  Aktivitete për 1 Qershorin-Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

  Për të shënuar 1 Qershorin, Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, po zhvillohen aktivitete të shumta në kuadër të projekteve të implementuara nga Qendra për Arsim e Kosovës-KEC. Në kuadër të projektit EU-SIMRAES II, janë duke u organizuar aktivitete në të gjitha qendrat mësimore. Aktivitetet përfshijnë lojëra të ndryshme me fëmijë, punime të…

  Lexo më shumë

 • 31.05.2018

  vlerësimi i projekteve shkollore të projektit “Më mëso mua”

  Po bëhet vlerësimi i projekteve shkollore të 21 shkollave përfituese të projektit “Më mëso mua”, të cilat kanë marrë pjesë në garën shpërblyese të organizuar në kuadër të këtij projekti. Në Gjakovë, u bë vlerësimi i projekteve shkollore të 8 shkollave përfituese të komunës së Gjakovës, Pejës, Istogut, Rahovecit dhe…

  Lexo më shumë

 • 31.05.2018

  Filloi aktiviteti “Lidhja e Shkollave me Biznese”në kuadër të Programit ASSET

  Filloi aktiviteti “Lidhja e Shkollave me Biznese” në kuadër të Programit ASSET të USAID Kosovo “After School Support for Teens" (Përkrahje adoleshentëve pas mësimit të rregullt), me c’rast u nënshkruan marrëveshjet në mes të bizneseve vendore me shkollat përfituese të programit - “Xhevdet Doda” në Prishtinë dhe “Hajdar Dushi” në Gjakovë. Ky…

  Lexo më shumë