Lajmet
 • 17.05.2016

  Filloi edicioni i tretë i Shkollës pranverore “AniMat”

  Në lokalet e Qendrës për Arsim të Kosovës (KEC) dhe shkollës “Mileniumi i Tretë” filloi edicioni i tretë i Shkollës pranverore për matematikë dhe shkencë kompjuterike “AniMat”. Nxënësit pjesëmarrës vijnë nga vise të ndryshme të Kosovës dhe instruktorë janë dy doktorantë nga Franca, Nicolas K. Blanchard dhe Siargey Kachanovich. Gjatë…

  Lexo më shumë

 • 10.05.2016

  Ngjarja lansuese e projektit “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim” KEEN

  Sot u mbajt ngjarja inauguruese e Projektit “ Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim – KEEN”. Në ngjarjen e lansuese të Projektit KEEN ndër të tjerë, ishin të pranishëm edhe Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale si dhe përfaqësuesi i BE-së. Ministri Bajrami…

  Lexo më shumë

 • 05.05.2016

  Prezantimi i draftit të parë të Planit Strategjik për Arsim të Kosovës 2017-2021 (PSAK)

  Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT) në bashkëpunim me GIZ-CDBE (Zhvillimi i Kapaciteteve në Arsimin Fillor) dhe projektin e financuar nga Bashkimi Evropian “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim - KEEN” që zbatohet nga Qendra për Arsim e Kosovës (KEC), po prezantojnë draftin e parë të Planit Strategjik…

  Lexo më shumë

 • 26.04.2016

  Vizita studimore e përfaqësuesve nga Mali i Zi në Kosovë

  Pas vizitës studimore që përfaqësuesit nga Kosova zhvilluan në Mal të Zi, sot dhe nesër po zhvillohet vizita e përfaqësuesve nga Mali i Zi në Kosovë. Kjo vizitë organizohet nga Qendra për Arsim e Kosovës në bashkëpunim me CEDEM nga Mali i Zi, Qendrën Pedagogjike të Malit të Zi, organizatën…

  Lexo më shumë

 • 22.04.2016

  Projekti KEEN prezanton aktivitetet në panairin e projekteve që u organizua nga zyra e Bashkimit evropian

  Në Sheshin "Zahir Pajaziti" u organizua Panairi për Promovimin e projekteve të mbështetura nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë në kuadër të Programit për Përkrahjen e Shoqërisë Civile 2014-2015 dhe skemën e granteve EIDHR 2014. Me këtë rast, KEEN prezantoi aktivitetet që do të zbatohen në katër vitet e…

  Lexo më shumë

 • 16.04.2016

  Trajnimi i mësimdhënësve për ndërmarrësi

  Në Qendrën për Arsim e Kosovës dhe në shkollën e mesme profesionale “Ymer Prizreni” në Prizren, u mbajt trajnimi për ndërmarrësi. Ky program trajnimi u dedikohet mësimdhënësve të shkollave profesionale në Kosovë, të cilët japin lëndën e ndërmarrësisë. Trajnimi është i financuar nga Kultur Kontakt Austria dhe I organizuar nga…

  Lexo më shumë

 • 04.04.2016

  Trajnimi bazik “Hap pas Hapi” për edukatorë dhe mësimdhënës

  Trajnimi bazik 5 ditorë “Hap pas Hapi” për edukatorë dhe mësimdhënës, në kuadër të projektit “TOGETHER – Përkrahje për integrimin e fëmijëve të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian në edukimin parafillor” përkrahur nga REF (Roma Education Fund) që do të zgjatë nga data 04 – 08 prill 2016. Metodologjia “Hap…

  Lexo më shumë

 • 29.03.2016

  Vizita studimore në Mal të Zi

  Po ndodh vizita studimore në Malin e Zi e organizuar nga Qendra për Arsim e Kosovës në bashkëpunim me CEDEM nga Mali i Zi, Qendrën Pedagogjike të Malit të Zi, organizatën Children – Enfants dhe Bethany Christian Services nga Gjakova, në kuadër të programit të Bashkimit Evropian për bashkëpunim ndërkufitar…

  Lexo më shumë

 • 27.03.2016

  Trajnimi i mësimdhënësve në kuadër të projektit Edukimi për Qytetari Demokratike dhe Edukimi për të Drejtat e Njeriut.

  Po ndodh trajnimi i mësimdhënësve në kuadër të projektit Edukimi për Qytetari Demokratike dhe Edukimi për të Drejtat e Njeriut. Ky projekt realizohet nga Qendra për Arsim e Kosovës në partneritet me European Wergeland Center dhe në të marrin pjesë 30 mësimdhënës të komunës së Prishtinës dhe të Gjakovës. Trajnimi…

  Lexo më shumë