Lajmet
 • 31.05.2016

  Trajnimi në kuadër të projektit “Etika dhe integriteti institucional”

  Sot po mbahet trajnimi në kuadër të projektit “Etika dhe integriteti institucional” i përfaqësuesve të departamenteve për burime njerëzore të 4 Ministrive dhe të 3 komunave të Prishtinës, Gjakovës dhe Podujevës. Ky projekt financohet nga KFOS dhe ka për qëllim krijimin e një klime të sjelljes së përgjegjshme personale dhe…

  Lexo më shumë

 • 30.05.2016

  Ceremonia shpërblyese e në kuadër të projektit “Kosovision Contest”

  Në kuadër të projektit Kosovision Contest, u mbajt ceremonia e shpërblimeve. Në këtë ceremoni, përveç ndarjes së shpërblimeve, nxënës nga vende të ndryshme performuan pika shumë interesante. Ndërsa, mesazhet e Institucioneve dhe drejtuesve të projektit, dëshmuan rëndësinë dhe seriozitetin e këtij projekti. Projekti Kosovision Contest është një projekt arsimor në…

  Lexo më shumë

 • 20.05.2016

  Trajnimi në kuadër të projektit “Etika dhe integriteti institucional”

  Po mbahet trajnimi në kuadër të projektit “Etika dhe integriteti institucional” i përfaqësuesve të 12 shkollave nga komuna e Prishtinës, Gjakovës dhe Podujevës. Ky projekt financohet nga KFOS dhe ka për qëllim krijimin e një klime të sjelljes së përgjegjshme personale dhe organizative në shkolla përmes fuqizimit të udhëheqjes institucionale…

  Lexo më shumë

 • 17.05.2016

  Filloi edicioni i tretë i Shkollës pranverore “AniMat”

  Në lokalet e Qendrës për Arsim të Kosovës (KEC) dhe shkollës “Mileniumi i Tretë” filloi edicioni i tretë i Shkollës pranverore për matematikë dhe shkencë kompjuterike “AniMat”. Nxënësit pjesëmarrës vijnë nga vise të ndryshme të Kosovës dhe instruktorë janë dy doktorantë nga Franca, Nicolas K. Blanchard dhe Siargey Kachanovich. Gjatë…

  Lexo më shumë

 • 10.05.2016

  Ngjarja lansuese e projektit “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim” KEEN

  Sot u mbajt ngjarja inauguruese e Projektit “ Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim – KEEN”. Në ngjarjen e lansuese të Projektit KEEN ndër të tjerë, ishin të pranishëm edhe Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale si dhe përfaqësuesi i BE-së. Ministri Bajrami…

  Lexo më shumë

 • 05.05.2016

  Prezantimi i draftit të parë të Planit Strategjik për Arsim të Kosovës 2017-2021 (PSAK)

  Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT) në bashkëpunim me GIZ-CDBE (Zhvillimi i Kapaciteteve në Arsimin Fillor) dhe projektin e financuar nga Bashkimi Evropian “Rrjeti i Kosovës për Arsim dhe Punësim - KEEN” që zbatohet nga Qendra për Arsim e Kosovës (KEC), po prezantojnë draftin e parë të Planit Strategjik…

  Lexo më shumë

 • 26.04.2016

  Vizita studimore e përfaqësuesve nga Mali i Zi në Kosovë

  Pas vizitës studimore që përfaqësuesit nga Kosova zhvilluan në Mal të Zi, sot dhe nesër po zhvillohet vizita e përfaqësuesve nga Mali i Zi në Kosovë. Kjo vizitë organizohet nga Qendra për Arsim e Kosovës në bashkëpunim me CEDEM nga Mali i Zi, Qendrën Pedagogjike të Malit të Zi, organizatën…

  Lexo më shumë

 • 22.04.2016

  Projekti KEEN prezanton aktivitetet në panairin e projekteve që u organizua nga zyra e Bashkimit evropian

  Në Sheshin "Zahir Pajaziti" u organizua Panairi për Promovimin e projekteve të mbështetura nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë në kuadër të Programit për Përkrahjen e Shoqërisë Civile 2014-2015 dhe skemën e granteve EIDHR 2014. Me këtë rast, KEEN prezantoi aktivitetet që do të zbatohen në katër vitet e…

  Lexo më shumë

 • 16.04.2016

  Trajnimi i mësimdhënësve për ndërmarrësi

  Në Qendrën për Arsim e Kosovës dhe në shkollën e mesme profesionale “Ymer Prizreni” në Prizren, u mbajt trajnimi për ndërmarrësi. Ky program trajnimi u dedikohet mësimdhënësve të shkollave profesionale në Kosovë, të cilët japin lëndën e ndërmarrësisë. Trajnimi është i financuar nga Kultur Kontakt Austria dhe I organizuar nga…

  Lexo më shumë