Lajmet
 • 28.10.2019

  Përurimi i hapësirave krijuese në Viti dhe Ferizaj

  Gjatë muajit tetor 2019, Programi “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt” ka organizuar ceremonitë e përurimit të hapësirave krijuese në gjimnazet: “Kuvendi i Arbërit” në Ferizaj dhe “Kuvendi i Lezhës” në Viti. Nxënësit kanë mirëpritur zyrtarët e USAID-it, komunave dhe Programit, me ç’rast nxënësit kanë demonstruar përdorimin e pajisjeve të…

  Lexo më shumë

 • 11.10.2019

  Kërkesë për ofertë

  Kërkesë për ofertë  Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat e tyre për:  Lot 1. Furnizim me naftë per ngrohje Lot 2. Furnizim me nafte per vetura   Ofertat duhet të dërgohen në adresën e cekur më poshtë deri më 23 tetor, 2019 në…

  Lexo më shumë

 • 26.09.2019

  Rezultatet e projektit, “Promovimi dhe Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijës”

  Rezultatet e projektit, “Promovimi dhe Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijës”, projekt i financuar nga BE-ja dhe i implementuar nga Qendra për Arsim e Kosovës –KEC në partneritet me forum ZFD, u prezantuan sot me organizimin e Konferencës Rajonale e cila u mbajt ne hotel “Sirius”, në Prishtinë. Konferenca mblodhi…

  Lexo më shumë

 • 11.09.2019

  Renovimi i klasës parapërgatitore në shkollën fillore “Lekë Dukagjini” në Prizren

  Të gjithë duhet të kenë një mundësi për të mësuar në një mjedis pozitiv, të shijojnë procesin e të mësuarit dhe të ndjehen të qetë dhe të kënaqur brenda tij” (Barry Saide, Drejtor shkolle në “Roosevelt School”). Në kuadër të projektit “Rritja e përfshirjes në edukimin parashkollor dhe fillor” që…

  Lexo më shumë

 • 04.09.2019

  Vizita e studentëve dhe profesorëve nga Universiteti i Cyrihut për përgatitjen e mësuesve PHZH (Pädagogische Hochschule), në Qendrën për Arsim të Kosovës

  Një grup i studentëve dhe profesorëve nga Universiteti i Cyrihut për përgatitjen e mësuesve PHZH (Pädagogische Hochschule) vizituan Qendrën për Arsim të Kosovës. Gjatë vizitës në KEC studentët paten mundësinë të marrin informacione mbi sistemin e arsimit në Kosovë dhe u njoftuan me punën dhe të arriturat e KEC, sidomos…

  Lexo më shumë

 • 22.08.2019

  Shkolla verore 3-ditëshe për mësimdhënës të gjimnazeve partnere

  Në kuadër të Programit “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”-ASSET, po mbahet shkolla verore 3-ditëshe për mësimdhënës të gjimnazeve partnere. Synimi i kësaj shkolle është që mësimdhënësit e fushave të ndryshme të zbatojnë përdorimin e pajisjeve të teknologjisë arsimore në mësimdhënie dhe në projekte shkollore. Përmes punëtorive të shkurtra, pjesëmarrësit…

  Lexo më shumë

 • 22.08.2019

  Kërkesë për ofertë

  Programi (After School Support for Teens ASSET) Përkrahje adoleshentëve pas mësimit të rregullt është një projekt në përkrahje të arsimit kosovar i implementuar nga Qendra për Arsim e Kosovës (KEC) dhe financuar nga USAID.   KEC fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat e tyre për:  Orendi për shkolla  …

  Lexo më shumë

 • 24.06.2019

  Përurimi i Hapësirave Krijuese

  Gjatë muajit qershor, në kuadër të Programit “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”- ASSET, janë përuruar Hapësirat Krijuese –“Makerspace” në gjimnazet: “Xhavit Ahmeti”-Gjilan; “Gimnazija”- Kamenicë; “Eqrem Çabej”- Vushtrri; “Hivzi Sylejmani”- Fushë Kosovë; dhe “Dardania”- Han i Elezit.   [video width="1280" height="640" mp4="http://kec-ks.org/wp-content/uploads/2019/07/ASSET-2.mp4"][/video]   Urime stafit dhe nxënësve të shkollave të…

  Lexo më shumë

 • 18.06.2019

  “Sfida e Dizajnit 2019” dhe ekspozita e teknologjisë arsimore.

  Programi i USAID-it “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt”- ASSET dhe Fondacioni IPKO (IF) organizojnë përmbylljen e garës “Sfida e Dizajnit 2019” dhe ekspozitën e teknologjisë arsimore. Shiheni me poshte, storien për nxënësit e shkollës "Xhavit Ahmeti" në Gjilan, të cilët janë fitues të një prej sfidave, në garën "Sfida…

  Lexo më shumë